Bestaat er een Canadese eTA voor gezinnen?

Gepubliceerd: Nov 05, 2018 | Tags: Gezins-eTA, Canada eTA Aanvraagformulier

Inleiding

Als u met uw hele gezin naar Canada reist, vraagt u zicht misschien af of u een eTA voor gezinnen kunt aanvragen en alles in één keer kunt regelen. In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten over het verkrijgen van een eTA voor uw hele gezin.

Bestaat er zoiets als een eTA voor gezinnen?

Helaas bestaat er geen eTA voor gezinnen. U kunt niet meerdere mensen op dezelfde eTA zetten. Elke aanvraag is namelijk gekoppeld aan één paspoortnummer. Gelukkig kunt u voor elk van uw gezinsleden een eTA-aanvraag indienen. Hoewel u voor elke persoon een nieuwe eTA moet invullen, kunt u dit allemaal in één sessie doen zonder dat de aanvrager aanwezig is.

Hoe vul ik een eTA-aanvraag in voor mijn gezinsleden?

U kunt aanvragen voor uw echtgeno(o)t(e), partner of meerderjarige kinderen invullen. Wanneer u met een eTA-aanvraag begint, krijgt u de vraag of de aanvrager het formulier zelf invult of dat iemand anders het formulier namens de eTA-aanvrager invult. Nadat u deze vraag hebt beantwoord, moet u uw relatie met de aanvrager specificeren. U moet ook aangeven of u al dan niet de wettelijke ouder of voogd van een minderjarige aanvrager bent.

Wat moet ik nog meer weten over gezinsaanvragen?

Timing is misschien wel het belangrijkste aspect bij het invullen van eTA-aanvragen voor uw gezin. U moet alle eTA-aanvragen van uw gezinsleden op dezelfde dag indienen, zodat deze op hetzelfde moment worden verwerkt. Het kan een goed idee zijn om de hulp van uw echtgeno(o)t(e) of oudere kinderen in te roepen om de werklast te verdelen en de aanvragen tegelijkertijd op een aparte computer of een mobiel apparaat in te vullen.

Controleer voor uw reis of alle aanvragen zijn goedgekeurd. Als u druk bent met het plannen van een reis voor het hele gezin, kunnen details zoals reisvergunningen al snel worden vergeten, maar aan de grens ontdekken dat sommige aanvragen wel en andere niet zijn goedgekeurd, betekent een serieuze domper op uw reisplannen. U kunt een lijst opstellen met de namen van de gezinsleden en deze afvinken wanneer u bericht krijgt dat zijn of haar eTA is goedgekeurd. Zorg dat u de aanvragen van tevoren indient, zodat u tijd hebt om eventuele problemen op te lossen.

Conclusie

Hoewel het niet mogelijk is om voor uw gezin één Canadese eTA-aanvraag in te dienen, kunt u wel een aanvraag namens uw gezinsleden indienen. U kunt alle aanvragen het beste op dezelfde dag indienen, om problemen tijdens uw reis te voorkomen.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen