Bijzondere bezienswaardigheden in Canada

Gepubliceerd: Jun 18, 2021 | Tags: Canada Toerisme, Canada eTA

Canada biedt bezoekers een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, dit kunnen stedelijke attracties zijn of vermaarde plekken waar veel natuurschoon te bewonderen valt.

Door de uitgestrektheid van Canada en haar rijke culturele geschiedenis is het een gastvrij en veelzijdig land geworden. In deze gids wordt de reizigers een aantal bijzondere bezienswaardigheden aanbevolen die zij beslist zouden moeten bezoeken tijdens hun volgende reis naar Canada.

Reizen naar Canada

Voordat u een lijst maakt van attracties die u in Canada wilt gaan zien, is het goed om u vertrouwd te maken met de regelgevingen voor het betreden van het land. Net zoals bij andere reizen naar het buitenland dient u in het bezit te zijn van een reismachtiging, zoals een visum of een visumvrijstelling om het land te betreden. Canada biedt toeristen en reizigers met zakelijke bestemmingen twee soorten reismachtiging. De eerste is een eTA; Electronic Travel Authorization, en de andere is een Canadees bezoekersvisum.

Een Electronische reismachtiging (eTA) is uitsluitend bedoeld voor reizigers die per vliegtuig reizen. Reizigers met een visumvrijstelling hebben geen eTA nodig als zij Canada per schip, trein of auto betreden. Enkel paspoorthouders van zo’n 60 landen hebben de mogelijkheid een eTA aan te vragen. Als deze is goedgekeurd wordt uw eTA digitaal aan uw paspoort gekoppeld en dient u dit aan de Canadese grensbeambten te tonen bij het betreden van Canada. Indien de geldigheid van uw paspoort verlopen is, verloopt de geldigheid van uw eTA eveneens en dient u er opnieuw een aan te vragen. Met uw eTA is het u 6 maanden toegestaan Canada te bezoeken. Eenmaal in Canada aangekomen heeft u uw eTA niet nodig om door het land te reizen. Bedenk wel dat een eTA geen garantie is dat u Canada mag betreden.

De andere soort reismachtiging voor reizigers die voor een eTA in aanmerking komen. Een Canadees visum is noodzakelijk als u naar het land reist per vliegtuig, bus, auto, trein of cruiseschip. Indien u vanuit de Verenigde Staten reist heeft u enkel uw paspoort nodig. Reizigers afkomstig uit andere landen hebben ook hun Canadees visum nodig. Als u naar Canada gaat voor werk of studie heeft u ook uw geldige eTA documenten nodig. Als u familie heeft die woonachtig is in Canada komt u misschien in aanmerking voor een super visa waarmee u 2 jaar achtereen in het land mag blijven.

Het is wettelijk niet toegestaan Canada binnen te gaan zonder de nodige documentatie en als u betrapt wordt op een poging dit te doen kan dit leiden tot gevangenisstraf en boetes, alsmede een verbod om Canada op een later tijdstip te betreden. Waar u ook vandaan komt, het is altijd het beste om via de juiste kanalen te gaan om de vereiste reismachtigingen te verkrijgen, of het nu om een eTA gaat of een visum, zodat u een legaal bezoek aan Canada kunt afleggen. Als u eenmaal het land binnen bent gekomen, kunt u een keuze maken uit de onderstaande bezienswaardigheden.

De Niagarawatervallen

Een bezoek aan Canada zou niet volledig zijn zonder een bezoek aan een van de beroemdste watervallen ter wereld. Behalve de enorme watervallen is er ook een natuurreservaat met wandelpaden. U kunt een rondvaart maken met de Maid of the Mist om de watervallen van dichtbij te bekijken en de kracht van het water te ervaren. Na uw bezoek kunt u terecht in een van de nabijgelegen casino’s of wijnproeverijen.

Prins Edwardeiland

In tegenstelling tot de drukte van veel andere Canadese attracties biedt Prins Edwardeiland de gelegenheid de schoonheid van het platteland te ervaren, waaronder indrukwekkende vergezichten met groene heuvels, zandstenen rotsen en de zadelrobben die op het eiland leven. En natuurlijk wilt u graag het plaatselijk zeebanket proeven, waaronder de Prins Edwardeiland mosselen.

CN Toren

De CN toren is een beeldbepalend oriëntatiepunt voor het silhouet van Toronto. Hij torent 553 meter de lucht in. Toen hij in 1984 geopend werd, was hij de hoogste toren van de wereld. Bovenin bevindt zich een observatiepunt waar u de uitnemendste vergezichten van Toronto kunt waarnemen terwijl u geniet van een maaltijd in het restaurant, dat 360 graden in de rondte draait. De toren is ’s avonds al even geweldig wanneer hij verlicht is in prachtige kleurschakeringen.

Het oude centrum van Quebec

Quebec zelf is een prachtige stad met een groot aantal toeristische attracties. Als u in de buurt bent zou u beslist een bezoek aan het oude centrum moeten overwegen. Er staan heel veel historische gebouwen en het is een UNESCO werelderfgoed. Daar heb je de Citadel, de Place d’Armes en de Rue de Tresor waar kunst uit de streek geëxposeerd wordt. U kunt er wandelen langs de rivier St. Lawrence en u kunt een bezoek brengen aan de Fairmont le Chateau Frontenac.

Parliament Hill in Ottawa

Ook in Ottawa ontbreekt het niet aan bezienswaardigheden. Vooral Parliament Hill is een plek waar u geweest moet zijn. Naast het bezichtigen van de architectonisch uitmuntend ontworpen parlementsgebouwen is dit ook de plek waar u ‘the Changing of the Guard’ (het wisselen van de wacht) kunt aanschouwen. Ook kunt u een kijkje nemen bij de Peace Tower en de Centennial Flame die in 1966 werd ontstoken. Er is een beeldentuin en er zijn wandelpaden langs de rivier.

Churchill, Manitoba

In Churchill, Manitoba vindt de jaarlijkse ijsberenmigratie plaats. Van hier uit gaan de ijsberen op weg vanaf het land over het ijs van Hudson Bay. In de herfst gaan de stadsdeuren open voor toeristen die de beren willen zien en er worden ritten met paard-en-wagens georganiseerd zodat u de dieren op veilige wijze kunt gadeslaan. De beste tijd hiervoor is in oktober en november.

De binnenhaven van Victoria

Vlak aan het water in Victoria is de Inner Harbor ontwikkeld; een havencentrum waar u kunt wandelen, winkelen, straatartiesten kunt bekijken, of in plaatselijke restaurants kunt eten. Het Empress Hotel staat in het centrum van het gebied. Het hotel heeft vele generaties terug koningen en koninginnen geherbergd.

Bay of Fundy

Gelegen tussen New Brunswick en Nova Scotia bestaat het grootste hoogteverschil tussen eb en vloed ter wereld; maar liefst 19 meter. Er zijn een heleboel klippen en rotsformaties waar vandaan u dit wereldwonder kunt zien en er zijn veel wandelpaden.

Whistler Ski Resort

Als u een passie heeft voor de wintersport moet u beslist Whistler opzoeken, waar u kunt skiën, snowboarden of sneeuwschoenlopen op veel verschillende paden, voor beginners tot gevorderden en ware kampioenen. Ook kunt u met een skimotor door  het oord crossen. Ga de stad in om musea en andere culturele attracties te bezoeken, en de unieke eetgelegenheden die in Whistler te vinden zijn.

Het kunstenaarsparadijs St. John’s

St. John’s is gelegen in Newfoundland en Labrador. Het is een unieke plaats. De huizen zijn opvallende felgekleurde optrekjes die al generaties lang een inspiratie vormen voor kunstenaars. Veel mensen noemen dit de fijnste stad van Canada en het is ook de oudste stad. Er zijn verscheidene bezienswaardigheden te vinden aan Water Street, maar dan heb je ook nog de Vuurtoren van Cape Spear en daar in de buurt nog andere mogelijkheden om plaatselijke en historische cultuur te ervaren. 

Vancouver

Vancouver staat heel vaak bovenaan de lijst van de beste plaatsen ter wereld om te wonen. De stad is een populaire toeristenattractie aan de westkust van Canada. De stad heeft verscheidene stedelijke attracties en attracties aan de zeekust te bieden. Daar in de buurt liggen prachtige gebieden vol natuurschoon.

Tofino

In Canada is een strandgebied dat bekend staat als Tofino. Tofino ligt op Vancouver Island en er zijn verscheidene stranden te vinden zoals Long Beach en Chesterman Beach. U kunt er kajakken en zwemmen en er zijn plaatsen waar u kunt kamperen. Het is ook een bekende locatie voor het proeven van Canadese vis-taco’s.

Gros Morne National Park

In het Long Range Berggebied ligt Gros Morne National Park; dé plaats om te gaan wandelen en van de natuur te genieten tijdens een bezoek aan Canada. In de Tablelands kunt u een keuze maken uit verscheidene wandelpaden. U kunt in Gros Morne National Park cruises maken op de Western Brook Pond. Het park is gelegen tussen Newfoundland en Labrador en er zijn nog andere openluchtactiviteiten in de gebieden er omheen.

Het oude centrum van Montreal

De reiziger kan de sfeer van oude architectuur en historische gebouwen ervaren tijdens een bezoek aan Montreal, waar de sterke Franse invloed in Canada goed te merken is. En dan is er de ondergrondse stad waar u naar hartelust in kunt grasduinen.

Conclusie

Canada is een gastvrij land met beroemde bezienswaardigheden, zowel oude als nieuwe. Vrijgezellen, stellen en gezinnen kunnen hun reisplan aanpassen aan hun reisbehoeften en het veelzijdige karakter van Canada voor allerlei soorten reizigers is een garantie dat er weinig kans is op teleurstellingen.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen