Een eTA aanvragen voordat ik mijn reis boek?

Gepubliceerd: Dec 30, 2019 | Tags: Canada eTA Vragen, Canada eTA-aanvraagtijd

Introductie

Reizigers die daarvoor in aanmerking komen kunnen op elk moment voor hun vertrek naar Canada een eTA aanvragen. Het is echter raadzaam dat zij tenminste 72 uur van tevoren de aanvraag indienen voor de verwerking van hun eTA.

Kan ik een eTA aanvragen voordat ik accommodatie heb geboekt in Canada?

Ja, aanvragers die een eTA willen gebruiken om naar Canada te vliegen hoeven niet van tevoren accommodatie te boeken, en hoeven ook geen informatie over accommodatie te verstrekken om een eTA aanvraag in te dienen.

Kan ik een eTA aanvragen voordat ik een vlucht naar Canada boek?

Ja, een vlucht boeken is niet verplicht om een eTA te kunnen aanvragen. Een eTA is ook niet verplicht indien u in Canada aankomt per schip of over land.

Heb ik een eTA nodig als ik naar Canada rijd?

Nee, een eTA is niet verplicht als u over land in Canada aankomt. Hier onder valt ook privé vervoer zoals gehuurde of persoonlijke voertuigen, of openbaar vervoer zoals bussen of treinen.

Moet ik een exacte datum weten wanneer ik in Canada zal aankomen?

Nee, ofschoon er op het eTA aanvraagformulier gevraagd wordt op welke datum en tijd u in Canada aankomt, is deze informatie niet verplicht om een aanvraag te kunnen indienen. Ook zal het niet hebben van deze informatie geen ongunstige gevolgen hebben voor  een eTA aanvraag.

Conclusie

De Canadese eTA voorziet reizigers van een flexibele reismachtiging die vijf jaar na uitgave geldig blijft en kan worden verkregen zonder de noodzaak een vlucht of accommodatie te boeken alvorens de eTA aanvraag ingediend wordt.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen