Eta afwijzingen en annuleringen

Gepubliceerd: Oct 28, 2019 | Tags: Weigering eTA Canada, Canada eTA geweigerd, In aanmerking komende eTA Canada

Introductie

De Canada eTA heeft het eenvoudig gemaakt voor reizigers om naar Canada te reizen door middel van een online aanvraagformulier. De meeste aanvragers krijgen vergunning voor een eTA, een klein percentage wordt echter afgewezen of hun aanvragen worden geannuleerd om een of meerdere redenen.

Waarom is mijn eTA aanvraag afgewezen?

eTA aanvragen kunnen om verscheidene redenen worden afgewezen. De meest afwijzingen geschieden wanneer aanvragers een fout maken door de informatie verkeerd in te vullen, of geen bijkomende documenten tonen van IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada).

Wat de reden ook mag zijn, de aanvragers moeten niet proberen om toch naar Canada te reizen aangezien hen de toegang tot de vlucht zal worden geweigerd.

Kan ik opnieuw een eTA aanvragen als ik nog steeds naar Canada wil reizen nadat mijn eerdere aanvraag werd afgewezen?

In tegenstelling tot het Amerikaanse ESTA programma, waarbij aanvragers met een strafblad niet opnieuw mogen aanvragen voor een kans om een goedkeuring te verkrijgen, geeft het Canadese eTA systeem deze aanvragers de kans om opnieuw een aanvraag in te dienen nadat de problemen die eerdere afwijzing veroorzaakt hebben, zijn opgelost. Dit zou kunnen zijn door het verkrijgen van de juiste documenten bij de tweede aanvraag, of door het vertonen van bewijs dat een veroordeling door de rechtbank is vervallen. Aangezien de beslissingen over eTA aanvragen per geval worden  genomen zou de eerdere voorgeschiedenis van de aanvraag geen latere beslissingen kunnen beïnvloeden. Wat zal helpen bij de beslissing over de aanvraag zijn positieve veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden zoals het verwerven van tewerkstelling met een volledig dienstverband, geen verdere veroordelingen op uw strafblad of een duidelijk politierapport.

Kan ik in beroep gaan over een eTA afwijzing?

De enige manier om in beroep te gaan over een eTA zou zijn een verzoek aan de federale rechtbank van Canada om uw geval opnieuw te bekijken. Dit begint bij het aanstellen van een Canadese immigratieadvocaat die uw volledige voorgeschiedenis zal documenteren vanaf het moment dat u de eTA aanvraag heeft ingediend, de gegevens die u heeft ingevuld, samen met communicatie tussen uzelf en IRCC. De immigratieadvocaat zou daarna namens u een juridische herziening aanvragen met overlegging van de bewijzen. Het doel daarvan zou zijn de eTA afwijzing teniet te doen zodat u een machtiging wordt verleend om met een eTA te reizen.

Mijn eTA is geannuleerd, waarom is dat en wat kan ik er aan doen?

Wanneer een eTA wordt geannuleerd krijgt u daar per e-mail bericht over. In dit soort gevallen heeft de IRCC waarschijnlijk een actualisering ontvangen van uw reizigersprofiel en wordt u gezien als een immigratie- of veiligheidsrisico. Deze actualiseringen worden ieder uur of dagelijks gedaan en zijn gebaseerd op gegevens van andere landen of organisaties die gegevens uitwisselen met Canada. Indien uw Canada eTA geannuleerd is moet u eerst weten waarom en dient u de situatie te corrigeren voordat u een nieuwe aanvraag indient. U moet ook niet proberen om toch aan boord te gaan van het vliegtuig naar Canada of een vliegtuig dat er een tussenstop maakt, aangezien u de toegang wordt geweigerd als u niet in het bezit bent van een goedgekeurde eTA.

Ik heb onlangs een strafblad gekregen. Als mijn eTA afgewezen wordt, is er nog een andere mogelijkheid?

Een recente veroordeling kan uw kansen op een goedgekeurde eTA verminderen. U kunt echter op uw aanvraagformulier de situatie die geleid heeft tot de veroordeling uiteen zetten. Daarbij kunt u ook aantonen dat u geen veiligheidsrisico meer vormt voor de immigratie door stappen die u heeft ondernomen om de omstandigheden rondom uw criminele gedrag te verbeteren of de ontwikkelingen in uw persoonlijke leven die u sinds de veroordeling heeft doorgemaakt.

Conclusie

Afwijzingen en annuleringen van een Canada eTA kunnen uw reisplannen danig in de war sturen als u Canada wilt bezoeken. Gelukkig staat IRCC toe, wanneer een eTA is afgewezen of geannuleerd, dat opnieuw toegang tot Canada aangevraagd wordt via een eTA, indien de aanvragers bewijs kunnen leveren dat er een verandering in omstandigheden is ontstaan die de bewering van de aanvrager ondersteunt dat hij of zij geen veiligheids- of immigratierisico meer vormt.

Delen

Facebook Twitter Youtube

Vraag een Canada eTA aan

Een eTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die Canada willen bezoeken voor toerisme, zakelijke doeleinden of voor doorreis.

Vraag een Canada eTA aan

Tweets