Fout in de betaling op de eTA aanvraag voor Canada

Gepubliceerd: Aug 16, 2019 | Tags: Canada eTA betaling, Canada eTA aanvraagformulier, Canada eTA-websiteproblemen

Inleiding

U heeft uw Canadese eTA aanvraag ingediend, opgestuurd en u heeft geprobeerd te betalen. Maar toen u de betaalinformatie intypte werd er via de website gezegd dat ‘er een vergissing is opgetreden in de betaling.’ U weet dat er genoeg geld op de bank staat om hem te betalen en uw kaart is geldig. Wat is er dan aan de hand? Leest u verder om er achter te komen waarom u betalingsproblemen heeft en wat u er aan kunt doen.

Verkeerde vorm van betaling

Als u problemen heeft bij de betaling van uw eTA, controleert u dan of u de juiste vorm van betaling heeft gebruikt. Helaas worden niet alle vormen van elektronische betaling aanvaard bij het betalen voor een eTA aanvraag.

Om uw eTA verwerkingskosten te betalen dient u een van de volgende betaalwijzen te gebruiken:

Visa, MasterCard of American Express credit card; een pre-paid Visa, MasterCard of American Express; een Visa debet kaart, een JBC card of Interac.

U heeft uw betaalinformatie verkeerd ingevoerd

Als u de juiste betaalwijze gebruikt, zorgt u er dan voor dat u de informatie van de kaart goed invult. Dit ligt eigenlijk wel voor de hand, maar het verkeerd intypen van kaart- of bankrekeningnummers kan snel gebeuren en gebeurt ongemerkt.

Er is iets misgegaan met uw bank

Als u al uw informatie juist had ingevuld moet u uw bank bellen. Misschien hebben zij een fout gemaakt. U kunt er achter komen of hun systeem een probleem heeft, of dat uw transactie gestopt en geblokkeerd is. Het is niet ongewoon dat een internationale transactie wordt gemarkeerd door uw bank.

Uw saldo is niet toereikend

Indien u een debet kaart gebruikt, komt u misschien tot de ontdekking dat er niet genoeg geld op de rekening staat. Een betalingsfout gebeurt echter regelmatig als u een prepaid Visa card gebruikt. Omdat het niet altijd makkelijk is de rekening van prepaid cards te controleren, heeft u misschien gedacht dat u genoeg op de rekening had staan, maar was dat niet het geval. Controleer uw saldo in dat geval. Dan moet u misschien een andere betaalwijze gebruiken of een andere kaart.

De eTA verwerkingswebsite ondervindt storing

Tenslotte kan er een probleem zijn met de Canadese eTA verwerkingswebsite. Als u heel zeker weet dat u de juiste betaalwijze heeft gebruikt en uw informatie correct heeft ingevuld, en u uw bank heeft gebeld en daar ook geen problemen ondervindt, dan kunt u aannemen dat er een fout met de website is opgetreden. Dit gebeurt niet vaak, maar het is mogelijk.

Als u zo goed als zeker weet dat u uw eTA niet kunt betalen door een websitefout, kunt u het beste even wachten en het na een paar uur nogmaals proberen. Dit is niet erg handig, omdat u de gehele aanvraag opnieuw moet intypen, maar het is misschien de enige mogelijkheid.

We hopen dat deze informatie u helpt bij het oplossen van uw betaalfrustraties met uw eTA. Als u dit advies opvolgt zult u spoedig voor uw eTA kunnen betalen. Veel geluk ermee en veel plezier op reis naar Canada.