Hoe u vergissingen op een eTA- aanvraag kunt vermijden

Gepubliceerd: Mar 23, 2020 | Tags: Canada eTA-aanvraagformulier, Fout in Canada eTA

Introductie

Het invullen van een eTA aanvraagformulier kan een lastig karwei zijn. De aanvragers moeten echter nauwkeurig te werk gaan bij het invullen van het formulier en hun aanvragen tenminste een paar dagen of weken voor hun vertrek naar Canada versturen. Een vergissing op een eTA- aanvraag kan weigering tot gevolg hebben en ook nog verdere ongemakken indien de reiziger niet in staat is de oorzaak van het probleem te achterhalen en te laten corrigeren.

Om wat voor soort vergissingen gaat het?

Er zijn twee soorten vergissingen op formulieren. Bij de ene soort moet een eTA- aanvraag opnieuw ingediend worden en bij de ander hoeft niet de hele aanvraag opnieuw worden gedaan. Vergissingen waarvoor niet opnieuw hoeft te worden aangevraagd kunnen verbeterd worden, maar dan dient een aanvrager zich in verbinding te stellen met Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) om de aanvraag bij te werken.

Voor welke vergissingen hoeft geen nieuwe eTA- aanvraag gedaan te worden?

Vergissingen op de volgende velden kunnen worden gecorrigeerd. In de meeste gevallen zijn die vergissingen geen belemmering om een goedkeuring voor uw eTA- aanvraag te verkrijgen. De aanvragers kunnen een webformulier versturen naar IRCC om dit soort vergissingen te corrigeren, echter, dit is doorgaans niet verplicht tenzij een aanvrager wordt gevraagd dit te doen via een GCKey verzoek.

  • Foutief e-mailadres. – Ofschoon dit geen belemmering is voor het verkrijgen van een eTA goedkeuring, is het belangrijk het juiste e-mailadres aan uw aanvraag te verbinden aangezien u op dit adres updates over de aanvraag zult ontvangen. Een andere reden is, dat indien IRCC een GCKey verzoek verstuurt, u aan dit verzoek moet voldoen als u wilt dat uw eTA- aanvraag verwerkt wordt en niet geweigerd wordt of vervalt.
  • Onjuiste adresgegevens – IRCC zal geen post versturen naar uw contactadres. Deze informatie is vereist om uw aanvraag te verwerken. Een kleine vergissing in uw adresgegevens is niet zo erg indien IRCC het adres van aanvragers kan vinden, als verder het grootste gedeelte juist is. Indien u een vals contactadres hebt opgegeven of wanneer andere informatie niet klopt is er grote kans dat IRCC u een eTA zal weigeren als deze handmatig herzien wordt.
  • Onjuiste reisinformatie zoals aankomst- of vertrekdata – Het invullen van onjuiste aankomst- of vertrekdata is een veel voorkomende vergissing die geen weigering van een aanvraag tot gevolg zal hebben. Deze vraag wordt door IRCC gebruikt als onderdeel van statistische analyse voor het aantal personen dat in Canada aankomt en vertrekt via het eTA programma. Als u een vergissing heeft gemaakt met uw aankomst- of vertrektijden of wanneer uw vertrekdatums of uw vliegdatums en -tijden veranderd zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over het opnieuw aanvragen van een eTA.
  • Incorrecte gegevens over uw werksituatie. – Een vergissing in het gedeelte op het formulier betreffende de werkgever kan gecorrigeerd worden, maar vergissingen daarin hoeven geen invloed te hebben op de beslissing over een eTA- aanvraag. Als een aanvrager echter met opzet valse informatie heeft gegeven aan IRCC over zijn werksituatie dan kan dit leiden tot een weigering indien de aanvraag handmatig gecontroleerd wordt door IRCC.

Welke vergissingen kunnen niet worden gecorrigeerd en vereisen daarom een nieuwe aanvraag?

De volgende vergissingen kunnen niet worden gecorrigeerd. Aanvragers die de volgende vergissingen hebben gemaakt op hun eTA- aanvraag dienen een nieuwe aanvraag in te dienen, die de voorgaande aanvraag zal vervangen.

Onjuiste paspoortinformatie

Het paspoortnummer, het land van staatsburgerschap, de geboortedatum, het geslacht, de voornaam en de achternaam zijn allemaal belangrijke identificatiegegevens die IRCC gebruikt om te bepalen of een reiziger in aanmerking komt voor een eTA en die gebruikt wordt om een eTA- aanvraag aan de reiziger te koppelen. Daarom zal een vergissing in deze velden leiden tot een ongeldige eTA, nadat deze goedgekeurd was. Anderzijds, indien een aanvrager een vergissing ontdekt in een van de eerder genoemde velden voordat hij een beslissing van IRCC ontvangen heeft, kan hij een nieuwe aanvraag indienen met de correcte informatie.

Onjuiste achtergrondinformatie

Het onjuist beantwoorden van een van de vier achtergrondvragen zal leiden tot het opnieuw moeten indienen van een aanvraag. Indien IRCC vermoedt dat een antwoord op achtergrondvragen onjuist of misleidend is, kunnen zij de aanvraag weigeren of de aanvrager een GCKey verzoek sturen om meer informatie te verstrekken over hun antwoorden.

Kan ik mijn Canada eTA gegevens controleren nadat ik de aanvraag verstuurd heb?

Indien u twijfels heeft, kunt u de status van uw eTA controleren met behulp van uw paspoortnummer, datum van uitgifte van het paspoort en vervaldatum, alsmede het land van staatsburgerschap. Als er geen status in verbinding staat met uw paspoortgegevens, of indien de gegevens op uw eTA- aanvraag onjuist zijn, moet u een nieuw aanvraagformulier versturen.

Conclusie

Aanvragers moeten op deze soorten vergissingen op een Canada eTA- aanvraag letten en bedenken dat deze ernstige gevolgen kunnen hebben voor de beslissing van IRCC als de vergissingen niet gecorrigeerd worden. Aanvragers van een Canada eTA kunnen het beste hun aanvragen enkele dagen of weken voor hun vertrek naar Canada indienen om voldoende tijd te hebben om mogelijk onjuiste velden op het formulier te corrigeren of een nieuw formulier te versturen met de correcte gegevens.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen