Hoelang duurt het om een Canadese eTA-aanvraag in te vullen?

Gepubliceerd: Dec 03, 2018 | Tags: Canada toegangsvereisten, Canada eTA toepassingstijd, Canada eTA vragen

Inleiding

Een Canadese eTA, of elektronische reisvergunning (Electronic Travel Authorization), is een digitaal reisdocument. De online aanvraagprocedure voor een eTA is eenvoudig en als de reisvergunning eenmaal is verleend, wordt deze elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en blijft deze maximaal vijf jaar geldig. Als u een van de visumplicht vrijgestelde vreemdeling bent of een permanente inwoner van de VS, dan hebt u dit document nodig om naar Canada te vliegen.

Als u een eTA wilt aanvragen, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe lang deze procedure duurt. In dat geval bent u hier op het juiste adres. Lees verder voor meer informatie over de verwachte wachttijd tussen het starten van uw aanvraag en het verkrijgen van goedkeuring voor een Canadese eTA.

Algemeen overzicht van de tijd die een aanvraag in beslag neemt

Online een eTA aanvragen duurt vaak minder dan een uur. De kans bestaat zelfs dat u slechts een paar minuten hoeft te wachten op de e-mail met de resultaten van uw aanvraag. Hoewel dit bij de meeste aanvragen het geval is, moeten veel aanvragers aanvullende documenten versturen, waardoor de aanvraag een aantal dagen langer kan duren. Met andere woorden, stel de aanvraag niet te lang uit. Hoewel uw eTA in theorie binnen het uur klaar en goedgekeurd kan zijn, kunt u zich het beste op het slechtst denkbare scenario voorbereiden en uzelf een paar weken (of zelfs een paar maanden) de tijd gunnen om de aanvraag af te ronden.

Tijd die nodig is om elk onderdeel te voltooien

  1. Het invullen van een Canadese eTA duurt niet al te lang. In het eerste deel staan vragen over uw identiteit, waaronder uw naam, geboortedatum, geboorteplaats, staatsburgerschap en woonplaats en uw contactgegevens. Dit onderdeel zou slechts zo'n vijf minuten in beslag moeten nemen, afhankelijk van hoe snel u kunt typen.
  2. In het tweede deel staat één vraag over uw beroep. In een paar seconden selecteert u uw beroep in de vervolgkeuzelijst en kunt u weer verder.
  3. In het derde deel wordt informatie over uw paspoort gevraagd. Als u uw paspoort al bij de hand hebt, kunt u dit proces versnellen en besteedt u zo'n vijf minuten aan dit onderdeel. Als u al uw documenten nog moet doorzoeken op zoek naar uw paspoort, zal u er veel langer over doen. Op de fotopagina van uw paspoort vindt u alle informatie die u voor dit onderdeel nodig hebt.
  4. Ga vervolgens naar het vierde deel. Bij het onderdeel "reisinformatie" staat slechts één vraag, namelijk of u weet wanneer u naar Canada zult reizen. Het is meestal geen goed idee om vliegtickets naar Canada te kopen voordat uw eTA is goedgekeurd, maar als u vooraf vliegtickets koopt, moet u de vertrektijd en -datum die op uw ticket staan vermelden. De verwachte tijd die u nodig hebt om dit onderdeel in te vullen is vijf tot vijftien minuten, afhankelijk van hoe lang het duurt om uw vliegtuigticket te vinden.
  5. Zodra u al uw persoonlijke gegevens hebt toegevoegd, krijgt u een korte vragenlijst over uw gezondheid en reisgeschiedenis. Als het antwoord op alle vijf vragen "nee" is, kunt u dit onderdeel al na enkele seconden klaar hebben. Het kan wel langer duren als u een vraag met "ja" moet beantwoorden en aanvullende informatie moet verstrekken. Als u bijvoorbeeld in het verleden de toegang tot een land is ontzegd, moet u uitleggen waarom. Hetzelfde geldt als u een strafblad hebt. Bent u bovendien ooit in contact gekomen met iemand die tuberculose heeft, dan moet u uw relatie tot die persoon beschrijven en bij benadering de datum van het contact opgeven. Moet u nog meer informatie aan uw aanvraag toevoegen, dan kan dat in het optionele veld bij dit onderdeel. Dit onderdeel kan in totaal 15 tot 20 minuten in beslag nemen, afhankelijk van hoeveel informatie u moet opgeven.
  6. Tot slot moet u de instemming en verklaring lezen en ondertekenen. Dit onderdeel is vrij kort en dit zorgvuldig doorlezen zou veel minder dan vijf minuten in beslag moeten nemen. Als u klaar bent met lezen, hoeft u de aanvraag alleen nog maar te ondertekenen.
  7. Zodra u klaar bent met invullen van de informatiegedeelten over de aanvrager, kunt u de aanvraag indienen, betalen en wachten op een statusupdate via e-mail. U kunt te allen tijde de status van uw eTA-aanvraag controleren door naar eTA status controleren te gaan.

Tijd die nodig is om documenten te verzamelen

Als u alle documenten die u nodig hebt om uw Canadese eTA-aanvraag in te dienen bij de hand hebt, duurt het slechts 20 tot 45 minuten om de aanvraag in te vullen. Het kan echter langer duren als u uw documenten nog moet verzamelen. Voor uw eTA-aanvraag hebt u twee documenten nodig: een paspoort en uw reisplan in het geval dat u al vliegtickets hebt geboekt. Het is een goed idee om een kopie van uw vliegticket op uw computer te bewaren, zodat u deze snel kunt vinden.

Uw paspoort aanvragen kan langer duren. Hoewel het vervelend kan zijn om uw kast te moeten doorzoeken op zoek naar uw paspoort, is het nog veel stressvoller om te ontdekken dat u nog een paspoort moet aanvragen of verlengen. Afhankelijk van uw land van staatsburgerschap kan het weken of maanden duren voordat u uw paspoort ontvangt. De meeste landen hebben vier tot zes weken nodig voor de verwerking van een paspoort, en bij andere landen kan het nog langer duren. Gelukkig zijn er landen die een spoedservice bieden, waarmee u tegen een meerprijs binnen enkele weken uw paspoort kunt ontvangen.

Verwerkingsduur

Idealiter zou u binnen enkele minuten de resultaten van uw aanvraag op uw e-mailadres kunnen ontvangen. Het is echter altijd het beste om rekening te houden met mogelijke vertragingen en complicaties. Als uw aanvraag niet door de veiligheidscontroles komt en wordt gemarkeerd, moet u aanvullende documenten opsturen. Afhankelijk van wat er aan de hand is, kan dit enkele maanden in beslag nemen. Als u denkt dat u een veiligheidsgerelateerd probleem zou kunnen hebben, zoals een strafblad, een eerdere afwijzing van een aanvraag of een probleem met tuberculose, dan moet u de eTA-aanvraag een aantal maanden voor uw reis naar Canada indienen.

Conclusie

Een Canadese eTA-aanvraag verloopt meestal snel en eenvoudig. Als er geen sprake is van complicaties, zou het niet meer dan een uur moeten duren om uw goedkeuring te ontvangen. Er zijn echter veel factoren die de tijd die nodig is om een aanvraag in te dienen en de resultaten te ontvangen kunnen verlengen. Het is altijd het beste om vooruit te plannen en voorbereid te zijn, zodat u zo kort mogelijk moet wachten.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen