Reizen naar Canada met een beperking

Gepubliceerd: Jan 31, 2022 | Tags: Vliegen naar Canada, Toelatingseisen voor Canada

Als reiziger met een bewegings-, gehoors-, gezichts- of andere beperking dient u op de hoogte te zijn van de verschillende maatstaven die landen hanteren op het gebied van lichamelijke beperkingen. Veel landen verkeren niet in een positie om het gebruik van een rolstoel aan te bieden of andere diensten waarvan passagiers gebruik willen maken. Het is verstandig om vóór de reis inlichtingen in te winnen omtrent de diensten die bij luchtvaartmaatschappijen en op luchthavens worden geboden aan mensen met beperkingen. Deze gids geeft u een samenvatting van diensten en biedt informatie over de manier waarop u ondersteuning kunt vragen aan luchtvaartmaatschappijen.

Moet ik mijn arts raadplegen over een vlucht naar Canada?

U kunt uw arts vragen of het raadzaam is voor u om op de luchthaven door metaaldetectors te gaan. Dan weet u of het misschien beter is om een fysieke controle te ondergaan of met een magnetische stok gecheckt te worden door een beveiligingsbeambte.

Wat moet ik doen als ik een beperking heb en naar Canada wil vliegen?

Denk eraan om uw luchtvaartmaatschappij tijdens het boeken van uw vlucht op de hoogte te stellen van uw noden, om te garanderen dat u voldoende tijd heeft om de assistentie te krijgen die u nodig heeft. Dit is belangrijk voor uw comfort en uw veiligheid tijdens de vlucht.

Wat moet ik doen om mijn medische apparatuur mee te nemen?

U dient van tevoren een afspraak te maken met uw luchtvaartmaatschappij voor het vervoer van uw hulpmiddelen of uw door een accu gevoede rolstoel.

Indien het om hulpdieren gaat, bel van tevoren de reisbemiddelaar of de luchtvaartmaatschappij om meer te weten te komen over de regels die gehandhaafd worden op het gebied van hulpdieren van gehandicapte passagiers.

Hoe moet mijn medicatie vervoerd worden?

Alle medicatie moet in de handbagage verpakt worden om het controleproces te vereenvoudigen. Let erop dat alle medicatie duidelijke labels heeft waar uw volledige naam op vermeld wordt. Doorgaans maken luchtvaartmaatschappijen uitzonderingen op de regels omtrent vloeistoffen voor voorgeschreven medicatie. U dient de controlebeambten hier echter over in te lichten.

Wat voor soort hulpverlening kan ik verwachten op een luchthaven?

Passagiers die extra hulpverlening nodig hebben om door het controlepunt voorafgaand aan het instappen te gaan, dienen van tevoren contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Iedere persoon die u daarbij wil helpen dient een machtiging of gate-pasje te verkrijgen aan de check-in balie. Deze persoon dient dezelfde controle te ondergaan als andere passagiers.

Als u niet in staat bent de handbagage zelf op te tillen, geeft u dit dan aan bij de check-in balie wanneer u een instapkaart krijgt. Het personeel dat de bagage intake voor u verwerkt moet voor de hulpverlening zorgen die u nodig heeft. Dit is een onderdeel van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die door alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld gehandhaafd worden.

Hoe word ik gecontroleerd bij het controlepunt van de luchthaven?

De controleprocedure op de luchthaven zal soepel verlopen als u de documentatie omtrent uw huidige omstandigheden klaar heeft voor inspectie.

Bij aankomst op de luchthaven sluit u zich aan bij de wachtrij voor Special Needs / Family. De controlebeambten die aan deze balies werken zijn speciaal opgeleid en zijn in staat u eventueel hulp te verlenen, mocht dat nodig zijn. Stel de controlebeambten op de hoogte van de noden die u heeft hetzij op medisch gebied, of mobiliteit, spraak, gehoor, visuele handicaps of andere bijzonderheden.

Aarzel niet om de luchvaartmaatschappij waarmee u reist assistentie te vragen met uw handbagage en hulpmiddelen als u door de controlepunten gaat. Voor passagiers met bijzondere noden zijn verscheidene alternatieve controlemogelijkheden gecreëerd. Reizigers met handicaps kunnen de metaaldetectors volledig overslaan en in plaats daarvan een volledige bodyscan ondergaan of een controle met een magnetische stok. Ook is er nog de mogelijkheid om een handmatige fouillering te ondergaan aan controlepunten van de beveiliging.

Indien u een implantaat heeft, zoals een insulinepomp of een pacemaker, of als u een gebrek heeft dat u niet graag in het openbaar kenbaar wilt maken, kunt u de controlebeambte vragen om met discretie te werk te gaan. Een luchtvaartmaatschappij kan u in een oogwenk voorzien van een afgezonderde onderzoeksruimte op het moment dat een fysieke controle noodzakelijk is.

Het beveiligingspersoneel voert een fysieke inspectie uit van het scootmobiel of de rolstoel. Om veiligheidsredenen moeten ze misschien ook een controle op sporen van explosieven doen bij uw zitkussen. Dan moeten ze daar monsters van nemen. Als u moeite heeft met plaatsnemen op uw scootmobiel of in uw rolstoel kunnen deze controles worden uitgevoerd terwijl u blijft zitten.

Conclusie

Als u er voor zorgt de juiste informatie te krijgen komt u niet voor onprettige verrassingen te staan bij aankomst in Canada. De tips die hier besproken zijn zouden het eenvoudiger moeten maken om comfortabel vanuit en naar Canada te reizen als u een beperking heeft. Probeer profijt te trekken van alle bijstand die u geboden wordt door middel van de priority instapkaarten die door verschillende luchtvaartmaatschappijen aangeboden worden.

Delen

Facebook Twitter Youtube

Vraag een Canada eTA aan

Een eTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die Canada willen bezoeken voor toerisme, zakelijke doeleinden of voor doorreis.

Vraag een Canada eTA aan