Canada eTA voor doorreisdoeleinden

Gepubliceerd: Dec 16, 2019 | Tags: Canada eTA-vereisten, Doorvoer eTA Canada

Introductie

Canada is een geliefde bestemming voor zakelijke en toeristische reizen.

Er zijn echter reizigers die Canada niet voor een van deze doeleinden willen bezoeken, maar genoodzaakt zijn een vliegveld of stad in Canada als tussenstop te gebruiken op weg naar een bestemming buiten Canada. In deze gevallen kunnen reizigers die daartoe in aanmerking komen een eTA aanvragen voor doorreisdoeleinden.

Voorbeelden van situaties waarin een eTA geschikt zou zijn voor doorreisdoeleinden

Voorbeeld 1

U bent houder van een Zweeds paspoort en u bent op doorreis door het vliegveld van Vancouver op weg naar Mexico. In dit geval zou een eTA geschikt zijn als reismachtiging.

Voorbeeld 2

U bent houder van een Mexicaans paspoort. U wilt een paar dagen in Toronto verblijven tot aan uw volgende vlucht terug naar Mexico City. In deze situatie zou een eTA een geschikte reismachtiging zijn.

Andere vereisten voor eTA

Reizigers die een eTA voor zakelijke doeleinden willen verkrijgen dienen de eTA voorwaarden te bestuderen alvorens een aanvraag in te dienen. De basisvoorwaarden voor elke reiziger die Canada bezoekt zijn als volgt:

  • In het bezit zijn van een paspoort of ander reisdocument
  • Niet lijden aan besmettelijke ziekten zoals tuberculose of syfilis, of onbehandelde aandoeningen zoals alcohol- of drugsverslaving of psychose.
  • Geen criminele voorgeschiedenis en zo ja, in staat zijn een certificaat te tonen van een geschrapte veroordeling of politiecertificaat dat aantoont dat u geen crimineel strafblad heeft.
  • Geen eerdere immigratieproblemen zoals afwijzingen van een visum of uitwijzingen aan de grens
  • Dat zij sterke banden kunnen aantonen met hun eigen land, waaronder werkgelegenheidscontracten, hypotheken, financiële middelen zoals bankrekeningen, of familieleden.
  • Dat zij kunnen tonen dat zij Canada weer zullen verlaten nadat het doel van hun reis vervuld is, onder de voorbeelden vallen een retourvlucht naar het eigen land of een andere bestemming buiten Canada.
  • Aantonen dat zij over voldoende financiële middelen beschikken voor de duur van hun verblijf in Canada, of aantonen dat het verblijf door de werkgever wordt bekostigd. De duur van het verblijf en het soort locaties die in Canada bezocht worden alsmede het soort accommodatie, zullen bepalen welke bedragen voldoende zijn om alles te bekostigen. Voor een verblijf bij familie of vrienden voor een maand is aanzienlijk minder geld nodig dan voor een verblijf in een hotel in het centrum van de stad.

eTA afwijzingen

Als IRCC bepaalt dat een aanvrager niet in aanmerking komt voor een eTA, zal de eTA aanvraag worden afgewezen. De meest gangbare afwijzingen komen voor als gevolg van het niet reageren op een GCKey Request van IRCC binnen de gestelde tijdlimiet. Veel afwijzingen kunnen dus worden vermeden als de aanvragers hun e-mails in het oog houden voor communicatie met IRCC. De aanvragers ontvangen bericht over de afwijzing via e-mail alsmede op het dashboard van het GCKey account voor het relevante dossier.

Opnieuw aanvragen na een afwijzing van een eTA

Personen die een afwijzing hebben ontvangen op hun eTA aanvraag kunnen opnieuw een aanvraag indienen als zij denken dat de redenen voor de weigering niet langer van toepassing zijn of wanneer ze zich realiseren dat ze een fout hebben gemaakt op hun aanvraagformulier, die de aanleiding voor de weigering is geweest. Zij kunnen dan opheldering geven over specifieke achtergrondvragen die mogelijk hebben geleid tot de eerdere afwijzing.

In beroep gaan over een eTA afwijzing

Over eTA afwijzingen kan men in beroep gaan. Om in beroep te gaan over een eTA beslissing dient de aanvrager een verzoek in te dienen bij de Federale Rechtbank van Canada om de zaak te herzien. De aanvrager heeft dan een Canadese Immigratieadvocaat nodig om het proces op gang te brengen. De advocaat zal dan het verhaal over de immigratievoorgeschiedenis van de aanvrager tot op het punt van de ontvangst van de weigering van de eTA documenteren, inclusief communicatie tussen de aanvrager en IRCC. De Canadese Immigratieadvocaat vraagt dan een gerechtelijke beoordeling aan, die door de Federale Rechtbank zal worden bekeken en waar zij een besluit over zal nemen. Als de Federale Rechtbank een beslissing neemt ten voordele van de aanvrager wordt de afwijzing van de eTA tenietgedaan.

Toelaatbaarheid

Een goedgekeurde eTA is geen garantie voor toelating tot Canada voor doorreisdoeleinden. IRCC heeft de macht een reiziger met een goedgekeurde eTA de toegang tot Canada te weigeren. Afwijzingen aan de grens kunnen voorkomen om redenen als het niet kunnen tonen van documenten die door de grensautoriteiten worden gevraagd, zoals een paspoort of betrokkenheid bij criminele of terroristische activiteiten. Verder kan eTA aanvragers de toegang tot Canada geweigerd worden om gezondheidsredenen of vanwege financiële risico’s.

Conclusie

Er zijn in Canada veel vliegvelden die vluchtverbindingen mogelijk maken naar honderden grote steden in de wereld. Daarom is het een handige bestemming geworden voor reizigers die Canadese vliegvelden of steden als tussenstop willen gebruiken op weg naar hun eindbestemming.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen