Waarom wordt er op het eTA aanvraagformulier gevraagd om werkgeversinformatie?

Gepubliceerd: Dec 22, 2020 | Tags: Canada eTA-aanvraagformulier, Canada eTA Vragen, Canada eTA-vereisten

Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) vragen informatie omtrent de werkomstandigheden van een reiziger om aan te tonen dat deze niet naar Canada komt om werkgelegenheid te vinden. Informatie omtrent de werkgever helpt IRCC ook om aanvragen te beoordelen indien zij handmatig beoordeeld worden op authenticiteit of om immigratie- of veiligheidsredenen.

Wat zijn de vragen op de eTA aanvraag die betrekking hebben op de werksituatie?

Beroep

De eerste vraag gaat over het beroep van een aanvrager. Aanvragers dienen een keuze te maken uit een lijst van mogelijkheden. Indien hun beroep er niet bij staat, wordt hen geadviseerd een mogelijkheid te kiezen die het meest vergelijkbaar is met de aard van hun beroep. De mogelijkheden op de beroepenlijst waar men uit kan kiezen zijn deze:

 1. Kunst, cultuur, recreatie en sport
 2. Financiën en administratie
 3. Onderwijs, rechten en maatschappelijke en overheidsdiensten
 4. Medische sector
 5. Huishoudelijk
 6. Bestuurlijk
 7. Fabriekswezen en nutsbedrijven
 8. Militair
 9. Natuur- en toegepaste wetenschappen
 10. Natuurlijke hulpbronnen, agrarische sector met daaruit voorvloeiende productie
 11. Gepensioneerd
 12. Verkoop- en servicesector
 13. Student
 14. Logistiekmedewerker
 15. Werkloos

Functiebeschrijving

De functiebeschrijving wordt ook gebaseerd op een keuzemenu van vooraf ingestelde mogelijkheden. De lijst die gepresenteerd wordt met beschikbare functiebeschrijvingen zal worden aangemaakt naar gelang het beroep dat door de aanvrager is geselecteerd in de vorige vraag.

Indien u student, huisman/vrouw of gepensioneerd bent, wordt u niet gevraagd een functiebeschrijving in te vullen.

Naam van bedrijf, werkgever, school of faciliteit

Canada eTA aanvragers die werken of studeren wordt gevraagd de naam van het bedrijf, de werkgever, de school of faciliteit waar hun beroep wordt uitgeoefend in dit veld in te vullen. De naam dient altijd de instelling te zijn waar u direct te werk bent gesteld.

Studenten dienen de naam van de school, de universiteit of het beroepsonderwijs in dit veld in te vullen. Als u huisman/vrouw of gepensioneerd bent wordt u daar niet om gevraagd.

Adres van bedrijf, werkgever, school of faciliteit

Land/gebied van werkgever – De aanvrager dient het land te selecteren waar hun werkgever of school is gesitueerd.

Stad/plaats – In dit veld typt u de plaats waar de werkgever of school is gesitueerd.

Indien u huisman/vrouw bent of gepensioneerd bent hoeft u geen adres bij te voegen.

Beginjaar van werkgelegenheid of cursus in het onderwijs

In dit veld dienen eTA aanvragers het jaar te selecteren waarin zij hun cursus of werk zijn begonnen,  dat in het uitklapmenu staat.

Indien u huisman/vrouw bent of gepensioneerd bent wordt u niet gevraagd een beginjaar van huidige of voormalige bezigheden in te vullen.

Conclusie

De vragen omtrent werkgelegenheid of studie op een eTA aanvraag worden gesteld teneinde IRCC niet alleen te assisteren bij het verifiëren van de juistheid van reizigersinformatie, maar ook om te bepalen of bezoekers naar Canada komen als economische immigranten. Aanvragers van een Canada eTA wordt geadviseerd correcte informatie te leveren omtrent hun beroep en werkgever of onderwijsinstelling.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen