Wanneer moet ik een eTA aanvragen?

Gepubliceerd: Dec 17, 2018 | Tags: Canada eTA, Canada eTA Aanvraagformulier

Inleiding

Als u een eTA wilt aanvragen, vraagt u zich waarschijnlijk af wanneer u dat moet doen. Moet u dit nu doen? Of kunt u beter wachten tot net voor uw reis? Hoewel er geen regel is voor wanneer u uw aanvraag moet indienen, zijn er een aantal goede richtlijnen waarmee u rekening kunt houden. Hier volgen een aantal tips om u te helpen beslissen wanneer u het beste een Canadese eTA aanvraagt.

Moet ik mijn aanvraag net voor vertrek indienen?

Veel mensen kiezen ervoor om hun aanvraag net voor hun vertrek naar Canada in te dienen. Dat kan goed uitpakken, want de eTA-aanvraagprocedure is vrij kort en de verwerking ervan neemt meestal slechts een paar minuten in beslag. Hoewel het voor veel reizigers geen probleem zal zijn om de aanvraag zelfs een paar uur voor vertrek naar Canada in te dienen, is dit geen goed idee.

Waarom kunt u de aanvraag van uw Canadese eTA beter niet tot het laatste moment uitstellen? Er kunnen allerlei dingen misgaan. Ten eerste wordt uw aanvraag mogelijk niet onmiddellijk in behandeling genomen. Er zijn veel factoren die kunnen leiden tot gemarkeerde en handmatig verwerkte aanvragen, zoals een strafblad of bepaalde gezondheidsproblemen. U denkt misschien dat er niets bijzonders in uw aanvraag staat, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Ten tweede is het mogelijk dat u nog documenten moet verkrijgen om uw aanvraag te kunnen invullen of dat u een verzoek moet inwilligen tijdens de handmatige verwerking. Als u voor uw eTA-aanvraag nog documenten moet verzamelen of verkrijgen, kan dit enige tijd in beslag nemen, net zoals de aanvraag van een nieuw paspoort. Tot slot kunt u met technische problemen te maken krijgen, hetzij met uw eigen computer, hetzij met de eTA-verwerkingswebsite. U kunt de meeste van deze problemen vermijden als u vooraf een eTA aanvraagt.

Moet ik de aanvraag maanden of jaren voor mijn reis indienen?

Met alle factoren die het tijdig verkrijgen van een goedgekeurde eTA in het gedrang kunnen brengen, vraagt u zich misschien af of u de aanvraag nu moet indienen, ongeacht wanneer u naar Canada vertrekt. Als uw reis echter pas over een paar maanden of nog later is gepland, kunt u beter wachten totdat de vertrekdatum dichterbij komt. Waarom zou u moeten wachten om de aanvraag in te dienen? Daar zijn twee redenen voor:

Ten eerste is uw eTA beperkt geldig. Een Canadese eTA is vijf jaar geldig. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, begint de klok te tikken. U kunt maximaal van de geldigheidsduur van uw eTA profiteren als u uw aanvraag niet te lang van te voren indient en wacht tot ongeveer vier weken voor vertrek. Zo kunt u indien nodig nog een nieuw paspoort of aanvullende documenten verzamelen die nodig zijn voor uw eTA-aanvraag.

Ten tweede kan de informatie die nodig is voor uw eTA-aanvraag nog wijzigen als u een aanvraag te vroeg indient. Als uw adres bijvoorbeeld verandert of als u een nieuw paspoort krijgt tussen het moment dat u uw eTA krijgt en het moment dat u Canada bezoekt, kunt u in de problemen komen.

Hoe lang van tevoren moet ik een eTA aanvragen?

Het beste moment om een Canadese eTA aan te vragen is een paar weken voor vertrek. Voorzie twee tot drie maanden om te zorgen dat u over correcte en actuele informatie beschikt voor uw aanvraag, maar ook tijd hebt om eventuele problemen met het verkrijgen van documenten of een nieuw paspoort op te lossen. Hoewel er geen "perfect" moment is om uw eTA aan te vragen, vermijdt u de stress als gevolg van tijdsgebrek of onverwachte wijzigingen als u de aanvraag een aantal maanden van tevoren indient.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen