Wat voor kleding kunt u het beste dragen tijdens uw vlucht naar Canada

Gepubliceerd: Aug 26, 2021 | Tags: Canada Toerisme, Vliegen naar Canada

Reizigers die lange vluchten naar Canada ondernemen kunnen belang hebben bij  tips over het dragen van de beste kleding waarin ze comfortabel kunnnen reizen, zowel op weg naar de luchthaven als onderweg in het vliegtuig. In dit artikel behandelen we een paar dingen die reizigers in overweging kunnen nemen als ze op de juiste manier gekleed willen zijn tijdens hun lange reis naar Canada.

Houd rekening met de weersomstandigheden op de plaats van bestemming en trek verscheidene lagen kleding aan

Sta even stil bij de weersomstandigheden in de stad waar u zult aankomen, niet alleen het weer in de plaats waar u uit vertrekt. Indien u vanuit een warm land naar een koud land reist, dient u voorbereid te zijn op de lagere temperaturen op de plek van aankomst. Neem extra kledingstukken mee in uw handbagage als u van een warmer klimaat naar een winterse omgeving reist.

Dunne laagjes zijn eenvoudiger uit te trekken voor, tijdens en na uw vlucht, in het bijzonder in nauwe ruimten waar kleedkamers of toiletruimtes niet beschikbaar zijn. Een goede manier om meerdere laagjes te dragen is, een basislaag te hebben, zoals een dunne thermische laag, gevolgd door een fleece jumper of trui en daar overheen een jack of winterjas. Het dragen van drie lagen maakt het mogelijk uw lichaamstemperatuur aan te passen zoals nodig is. U kunt nog een extra trui meenemen voor het geval u nog een laag nodig heeft, die tevens kan dienen als hoofdkussen of bedekking terwijl u een dutje doet in het vliegtuig.

Wat voor stoffen moet ik in het vliegtuig dragen?

Veiligheid is ook een factor om te overwegen bij de keuze van uw reiskostuum. Synthetische gemengde materialen zijn misschien een handige keuze omdat ze niet kreuken tijdens het lange zitten, maar ze zijn wel brandbaarder. Ze vliegen heel snel in brand, krimpen en smelten, en zo’n risico wilt u toch liever niet lopen als u met een vliegtuig reist. Als er een noodsituatie ontstaat in een vliegtuig zou deze brandbare kleding u in gevaar kunnen brengen en zelfs brandwonden veroorzaken terwijl u van een ontsnappingsglijbaan afglijdt.

Kleding die vervaardigd is van natuurlijke stoffen zoals katoen, denim, leer of wol kan de beste bescherming bieden tijdens een evacuatie of brandsituatie. Met natuurlijke vezels is uw lichaam ook beter in staat te “ademen” en gaat het ook minder zweten in de warmte. Dingen zoals jeans en een slobbertrui kunnen een goede combinatie zijn, ook omdat het beter is om geen grote delen van  uw lichaam onbedekt te laten. Shorts en minirokken laten uw benen onbedekt, wat beter niet kan gebeuren als u onverhoopt in een noodsituatie terecht komt of in koude weersomstandigheden.

De kledij die u uitkiest kan het beste niet te nauw zitten. Ook weer niet te wijd, wat lastig kan zijn, maar zeker niet nauw aansluitend. Hierbij gaat het om bewegingsvrijheid en de voordelen voor de bloedsomloop tijdens het vliegen.

Wat voor schoeisel is het beste om aan te hebben tijdens de vlucht?

Om letsel en andere ongemakken te voorkomen dient u geschikt schoeisel te dragen in de luchthaven en in het vliegtuig. Dingen zoals sandalen met open tenen en hoge hakken zullen u niet de bescherming geven die u nodig heeft, zowel in noodgevallen als in algemenere situaties. Vliegtuigen kunnen vol zitten, met een heleboel voeten in een bekrompen ruimte. U heeft toch liever niet dat anderen met hun volle gewicht op uw voeten gaan staan die nauwelijks bedekt zijn. Een paar sneakers of laarzen is veel geschikter. Uw schoenen moeten ook makkelijk zitten. Als u ze uit moet trekken tijdens de vlucht loopt u de kans dat het een worsteling wordt om ze weer aan te trekken omdat voeten kunnen uitzetten als men hoger in de lucht zit.

Conclusie

Als u er aan denkt om u op gepaste wijze te kleden voor uw bestemming en er op voorbereid bent dat u soms iets aan- of uit zult moeten trekken, ruimzittende kleding draagt die het beste uw hele lichaam bedekt en schoeisel aantrekt waar u in elke situatie mee uit de voeten kunt, dan bent u klaar voor uw vlucht naar Canada.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen

Delen

Facebook Twitter Youtube

Vraag een Canada eTA aan

Een eTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die Canada willen bezoeken voor toerisme, zakelijke doeleinden of voor doorreis.

Vraag een Canada eTA aan