Wie komt in aanmerking voor een Canadese eTA?

Gepubliceerd: Nov 19, 2018 | Tags: Canada Toegangsvereisten, Canada eTA Geschiktheid

Inleiding

Komt u in aanmerking voor een Canadese eTA? Een Canadese eTA, of elektronische reisvergunning (Electronic Travel Authorization), is een gebruikelijke manier voor in aanmerking komende reizigers om naar Canada te reizen. Niet iedereen komt echter in aanmerking voor een eTA. Lees verder voor meer informatie over wie in aanmerking komt voor een Canadese eTA of alternatieve reisdocumenten.

Voorwaarden om voor een eTA in aanmerking te komen

Canadese eTA's zijn slechts voor bepaalde reizigers beschikbaar. Afhankelijk van uw staatsburgerschap komt u mogelijk niet voor een eTA in aanmerking of hebt u zelfs helemaal geen eTA nodig.

Als u Amerikaans staatsburger bent, hebt u geen eTA nodig. U hebt ook geen visum nodig. U hebt alleen een paspoort nodig om Canada binnen te komen, op voorwaarde dat de grensbeveiliging u toelaat.

Als u staatsburger bent van een visumvrijgestelde land in Canada, dan komt u in aanmerking voor een eTA en hebt u deze nodig om het land binnen te komen. De lijst van landen die in aanmerking komen voor eTA staat in de onderstaande tabel:

  • Andorra
  • Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahama's
  • Barbados
  • België
  • Bermuda
  • Britse Maagdeneilanden
  • Brunei
  • Caymaneilanden
  • Chili
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechische Republiek
  • Denemarken
  • Estland
  • Falkland Islands
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Gibraltar
  • Griekenland
  • Holy See
  • Hong Kong
  • Hongarije
  • IJsland
  • Ierland
  • Israel
  • Italië
  • Japan
  • Korea (Republiek)
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Lithuania
  • Luxemburg
  • Malta
  • Mexico
  • Monaco
  • Montserrat
  • Nederland
  • Nieuw Zeeland
  • Noorwegen
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • St. Helena
  • Samoa
  • San Marino
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Salomonseilanden
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Verenigd Koninkrijk

Redenen waarom u mogelijk geen aanvraag kunt indienen

Komt u uit een land dat niet op de lijst met visumvrijgestelde landen staat, dan kunt u geen eTA aanvragen. Dit geldt ook voor vluchtelingen die staatsburger zijn van landen die op de lijst met visumplichtige landen staan. Staatlozen kunnen ook niet met een eTA naar Canada reizen. Als u staatloos bent, moet u een visum aanvragen.

Bent u een permanente inwoner van Canada, dan hebt u geen eTA nodig. U hebt een reisdocument voor permanente inwoners nodig om naar Canada te reizen. Burgers met een dubbele nationaliteit moeten hun Canadese paspoort gebruiken om naar Canada te reizen en hebben uiteraard geen visum of eTA nodig.

Redenen waarom uw aanvraag kan worden afgewezen

Zelfs als u in aanmerking komt om een eTA aan te vragen, betekent dat nog niet dat u in aanmerking komt voor het ontvangen van een eTA. Er zijn veel redenen waarom uw eTA-aanvraag kan worden afgewezen.

Ten eerste kan uw aanvraag worden afgewezen als u een ernstige schending van de mensenrechten hebt begaan, of als u banden hebt met een groepering die dit doet.

Ten tweede kan uw aanvraag worden afgewezen als u bent veroordeeld voor een misdrijf. Dit omvat voor de hand liggende misdrijven zoals moord en andere ernstige misdrijven, maar ook als u bent betrapt op rijden onder invloed komt u mogelijk niet in aanmerking voor een eTA.

Ten derde kan een gezondheidsprobleem ertoe leiden dat u Canada niet in mag. De eTA-aanvraag bevat een heleboel gezondheidsvragen, waaronder vragen over uw blootstelling aan tuberculose.

Tot slot komt u mogelijk niet in aanmerking voor een eTA als u in het verleden een land bent uitgezet of als u de geldigheidsduur van een visum hebt overschreden. Als u Canada bent uitgezet of eerder de geldigheidsduur van een visum of eTA hebt overschreden, is de kans groot dat u het land niet meer opnieuw in mag. Afhankelijk van het land en de situatie kan het zijn dat uw aanvraag wordt afgewezen vanwege een overschrijding van de toegestane verblijfsduur of uitzetting uit een ander land.

Wat gebeurt er als ik niet in aanmerking kom voor een Canadese eTA?

Als u niet in aanmerking komt voor een eTA, kunt u in aanmerking komen voor een visum of een ander reisdocument. De meeste mensen die niet in aanmerking komen voor een eTA hebben een visum nodig. Permanente inwoners van Canada hebben een reisdocument voor permanente inwoners (Permanent Resident Travel Document - PRTD) nodig. Als u niet in aanmerking komt voor een eTA, visum of PRTD, dan komt u waarschijnlijk helemaal niet in aanmerking om Canada binnen te komen.

Gelukkig hoeft u niet zomaar met een afwijzing van uw eTA-aanvraag akkoord te gaan. Als u vindt dat de afwijzing een vergissing is, kunt u ertegen in beroep gaan. U moet een verzoek indienen bij de federale rechtbank in Canada om uw aanvraag te herzien. Hiervoor hebt u een advocaat nodig die in uw naam om een rechterlijke toetsing vraagt. Het is niet aan te raden om een nieuwe aanvraag zonder toetsing in te dienen, omdat de kern van de afwijzing in dat geval nog steeds een probleem voor u zal vormen.

Andere manieren om Canada binnen te komen

Een eTA is natuurlijk niet de enige manier om Canada binnen te komen. Als u niet in aanmerking komt voor een eTA, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een ander reisdocument. Dit zijn er een paar waarnaar u kunt kijken:

  • Toeristenvisum. Een Canadees toeristenvisum is een reismogelijkheid voor staatsburgers uit landen die niet visumvrijgesteld zijn in Canada. Het nadeel van een visum is dat de aanvraag langer en duurder is dan een eTA-aanvraag. Het voordeel is dat een visum dubbel zo lang geldig is.
  • Werkvisum. De visumvrijgestelde status geldt alleen voor toeristenvisa, niet voor werk- of studentenvisa. Als u in Canada wilt werken, hoeft u geen eTA aan te vragen, aangezien u met dit document niet gerechtigd bent om werk uit te voeren. U moet in plaats daarvan een werkvisum aanvragen.
  • Studentenvisum. Een eTA geeft u ook niet het recht om in Canada te studeren. Als u in Canada naar school wilt, moet u een studentenvisum aanvragen.
  • Zakenvisum. Bent u van plan om naar Canada te reizen voor zaken in plaats van plezier, dan hebt u een zakenvisum nodig. Dit verschilt van een werkvisum in die zin dat u er geen baan mee kunt hebben in Canada maar er alleen zaken mee kunt doen.
  • Doorreisvisum. Als u alleen via Canada reist, kunt u een doorreisvisum aanvragen in plaats van een toeristenvisum.
  • Permanente verblijfsvergunning. Als u een permanente inwoner van Canada bent, hebt u waarschijnlijk een reisdocument voor permanente inwoners (PRTD). U kunt naast dit document geen eTA krijgen, omdat u deze dan niet nodig hebt.

Conclusie

Afhankelijk van uw staatsburgerschap en situatie komt u mogelijk niet in aanmerking voor een eTA. Hoewel niet iedereen voor een eTA in aanmerking komt, is er waarschijnlijk een andere manier waarop u Canada kunt binnenkomen. Raadpleeg de immigratiewebsite van Canada voor meer informatie over in aanmerking komen en aanvragen.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen

Delen

Facebook Twitter Google+ Youtube

Vraag een Canada eTA aan

Een eTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die Canada willen bezoeken voor toerisme, zakelijke doeleinden of voor doorreis.

Vraag een Canada eTA aan

Tweets