Zorg dat u het juiste visum of een eTA voor Canada heeft

Gepubliceerd: Oct 14, 2019 | Tags: In aanmerking komende eTA Canada, eTA-vereisten Canada, Canada Visa

Inleiding

Sinds de eTA in 2016 zijn intrede heeft gedaan dienen bezoekers die voorheen zonder een visum  naar Canada konden reizen nu een goedgekeurde eTA of een visum te verkrijgen voordat ze met het vliegtuig naar Canada kunnen gaan. Of u het juiste visum of eTA voor uw reisplannen naar Canada kunt krijgen hangt af van factoren zoals het paspoort of reisdocument dat u gebruikt om mee te reizen, uw land van staatsburgerschap of nationaliteit, en ook de vorm van transport waar u Canada mee binnen komt. Een bezoeker aan Canada heeft geen eTA plus een bezoekers- of doorreisvisum nodig, maar een van de drie, afhankelijk van zijn of haar reisdoel. Als de bezoeker al een bestaand bezoekersvisum heeft hoeft hij of zij geen eTA te hebben om Canada voor een periode van minder dan zes maanden voor toeristische of zakelijke doeleinden te bezoeken. Voordat u een eTA aanvraagt, controleer uw paspoort om te zien of er al een Canadees bezoekers- of doorreisvisum in staat. Of als u denkt dat u in het verleden al een eTA heeft aangevraagd, check dan de status van een bestaande eTA online.

Reizigers die in aanmerking komen voor een eTA

Vereisten voor het doorreizen

Bezoekers aan Canada kunnen de eTA voorwaarden doorlezen indien zij in het bezit zijn van een land dat geen visum nodig heeft. Deze reizigers hebben geen eTA nodig indien zij op doorreis zijn in Canada per trein, bus, boot of cruiseschip. Een goedgekeurde eTA wordt wel vereist op doorreis door Canada per vliegtuig.

Vereisten voor toeristische of zakelijke reizen

Een goedgekeurde eTA is vereist voor een reiziger die in het bezit is van een paspoort van een land dat geen visum nodig heeft en van plan is om Canada voor toeristische of zakelijke doeleinden te bezoeken voor een periode van maximaal 6 maanden.

Braziliaanse staatsburgers die een niet-immigrantenvisum voor de V.S. hebben en die gedurende de afgelopen 10 jaar al een Canadees visum hadden, komen ook in aanmerking voor een eTA wanner zij per vliegtuig komen. Indien zij over zee of over land binnen komen dienen de Braziliaanse paspoorthouders een Canadees visum aan te vragen dat het meest relevant is voor hun reisdoel.

Reizigers die geen eTA nodig hebben

Vereisten voor doorreis, toerisme en zakelijke reizen

Permanente inwoners en staatsburgers van Canada, staatsburgers en onderdanen van de Verenigde Staten, Franse staatsburgers die in Saint Pierre en Miquelon wonen en Canadese visumhouders, bemanningsleden en bezoekende leden van de krijgsmacht hebben geen eTA of visum nodig om Canada binnen te komen. Niet-Canadese staatsburgers of permanente inwoners hebben wel een visum nodig voor niet-toeristische of andere zakelijke activiteiten die niet in het kader van toegestane activiteiten horen van reizigers die zijn vrijgesteld van eTA. Voor meer informatie over Canadese visumvereisten, bezoek https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html

Reizigers voor wie een visum vereist is

Doorreis, toerisme en zaken

Alle andere reizigers die Canada wensen te bezoeken die niet uit een land met vrijstelling van eTA of visa afkomstig zijn moeten een relevant Canadees visum aanvragen.

Bezoekersvisum

Reizigers die niet in aanmerking komen voor een eTA en reizigers die geen vrijstelling van eTA hebben dienen een Canadees visum aan te vragen als zij langer dan 48 uur in Canada verblijven of zelfs korter dan 48 uur indien zij per vliegtuig reizen. Deze reizigers hebben ook een Canadees bezoekersvisum nodig als zij per bus, auto, trein, boot of cruiseschip de Canadese grens over gaan.

Doorreisvisum

Een Canadees doorreisvisum is vereist indien een reiziger die geen vrijstelling van eTA heeft of niet in aanmerking komt voor een eTA geen geldig bezoekersvisum heeft en op een vlucht zit die ofwel 48 uur of minder in Canada stopt of voor een tussenlanding op een Canadees vliegveld op weg naar een ander land.

Conclusie

Het type visum of eTA voor Canada dat u nodig heeft hangt af van uw middel van vervoer naar Canada en van het land waar u staatsburger bent dat wel of niet in aanmerking komt voor een eTA of vrijstelling heeft van eTA. Wanneer u naar Canada reist, zorg er dan voor dat u de juiste machtiging heeft voordat u met uw reis begint. U kunt controleren of u van een land met visumvrijstelling komt of een land dat in aanmerking komt voor eTA als u de Canada eTA vereisten doorleest.